Atkinsin dieetin neljäs vaihe eli ylläpito

Atkinsin dieetin kolmannessa vaiheessa saavutit tavoitepainosi. Nyt on aika siirtyä ylläpitovaiheeseen, jossa voit nauttia uudesta terveellisestä elämästäsi!

Dieetin neljäs vaihe kestää loppuelämäsi. Olet jo saavuttanut tavoitepainosi ja pysynyt siinä kuukauden. Jatkossa voit ylläpitää tavoitepainoasi Atkinsin suositteleman vähähiilihydraattisen ruokavalion avulla.

Dieetin kolmannen vaiheen perusteella tiedät, paljonko ja minkälaisia hiilihydraatteja juuri sinä voit syödä ilman että laihdut tai lihot. Tavoitepainon säilyttämisen kannalta on tärkeää, että pysyttelet esiylläpidossa löytämässäsi hiilihydraattitasapainossa.

Dieetti muuttuu elämäntavaksi

Pikkuhiljaa vähähiilihydraattinen ruokavalio muuttuu sinulle elämäntavaksi. Silloin ruokailutottumusten säilyttäminen on helppoa.

Toisinaan elämäntilanteesi muuttuu. Kenties aloitat uuden liikuntaharrastuksen tai ikääntyminen vähentää liikuntaa. Ehkä vaihdat työpaikkaa, mikä vaikuttaa myös energiatasapainoosi.

Silloin sinun kenties pitää tehdä muutoksia myös ruokavalioosi — työkalut löydät Atkinsin ohjelman kolmannesta vaiheesta.

Toisinaan vhh-ruokavaliota tiukasti noudattavat saattavat retkahtaa aikaisempaan, hiilaripitoiseen elämäntapaan. Siinäkin tapauksessa Atkinsin dieetin ensimmäiset vaiheet palauttavat sinut nopeasti tasapainoon.

Seitsemän neuvoa vähähiilarisen elämäntavan säilyttämiseksi

Seuraavat seitsemän ohjetta auttavat sinua kuitenkin pysymään vähähiilarisessa elämäntavassa!

  • Perusta ruokavaliosi proteiineihin ja rasvoihin.
  • Syö hiilarit kasviksina.
  • Tee poikkeuksia vain juhlan kunniaksi!
  • Vältä ruokia, joita alat ahmia.
  • Valitse vähähiilarisia herkkuja
  • Yritä pysyä kolmen kilon sisällä tavoitepainosta.
  • Noudata elämäntapaa myös matkoillasi.

Ylläpitovaihe sallii sinulle kaikki ruokalajit, jotka kolmen ensimmäistäkin vaihetta sallivat. Todennäköisesti et ole vielä edes kokeillut kaikkia kolmannen vaiheen sallimia hiilareita.

Siksi Atkinsin ylläpito antaa sinulle kaikki mahdollisuudet nauttia ruuasta ja elämästä loppuelämäsi ajan!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!