Atkinsin dieetin toinen vaihe: laihtuminen jatkuu!

Atkinsin dieetti alkaa erittäin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tätä ns. induktiota toinen vaihe, jossa sinun pitää lisätä vähitellen syömiesi hiilihydraattien määrää. Vaikka hiilareiden määrä kasvaa, laihdut edelleen vaivatta.

Atkinsin dieetin toisessa vaiheessa saavutat tavoitepainosi.Laihtuminen jatkuu, vaikka saat vähitellen lisätä ruokavalioosi uusia ruoka-aineita ja hiilihydraattien määrä nousee grammaan päivässä.

Toisen vaiheen ruokavalio sisältää uusina ruokina:

  • pähkinöitä ja siemeniä
  • marjoja ja vähähiilihydraattisia hedelmiä
  • maitotuotteita
  • vihannestuoremehuja
  • palkokasveja (linssejä ja kidneypapuja).

Niin kauan kun laihtuminen jatkuu, voit viikon tai muutaman viikon välein ottaa ruokavalioosi aina viisi grammaa lisää hiilareita.

Viiden gramman hiilarilisäys ei ole suuren suuri. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi vähän yli desin verran raejuustoa tai ricottaa,kymmentä pekaanipähkinää tai 25 pistaasipähkinää. Esimerkiksi mustikkana tai mansikkoina viisi grammaa hiilareita vastaa noin 0,75 desilitraa marjoja.

Usein toistuva virhe piileekin siinä, että laihduttaja lisää hiilihydraattien määrää liian paljon unohtaen, että Atkins on myös toisessa vaiheessa vähähiilihydraattinen dieetti.

Usein onkin helpointa ottaa ruokavalioon mukaan aina tietty uusi hedelmä tai ruokalaji siten, että hiilarilaskelmasi eivät mene sekaisin.

Toisessa vaiheessa voit nauttia myös hillitysti alkoholia. Lasillinen viiniä silloin tällöin ei tuhoa dieettiä, vaikka se lykkää hetkeksi rasvan polttamista. Muista kuitenkin laskea alkoholijuomat osaksi päivittäistä hiilariannostasi!

Atkinsin toisessa vaiheessa laihtuminen joka tapauksessa hidastuu. Siitä on turha huolestua, sillä tärkeintä on saada painonpudotus pysyväksi — nopeasta laihtumisesta ei ole iloa, jos paino palaa yhtä nopeasti takaisin.

Vähitellen saavutat oman tavoitepainosi. Kun olet lähellä omaa tavoitepainoasi, on sinun aika siirtyä Atkinsin kolmanteen vaiheeseen.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!