Vähähiilarinen New York -dieetti kestää 8 viikkoa

Kahdeksan viikkoa kestävä vähähiilarinen New York -dieetti lupaa uudistaa ruokavaliosi, liikuntatottumuksesi ja asenteesi. Näin ohjelma lupaa sinulle koko loppuelämän kestäviä tuloksia.

New York -dieetti sisältää runsaasti proteiineja ja vähän hiilareita. Diietin ensimmäinen vaihe on muiden vähähiilaristen dieettien tavoin ankarin.

Vähän kaloreita, paljon liikuntaa

Useimmista muista dieeteistä poiketen New York -dieetissä ruokavalioon liittyy kiinteänä osana liikunta: joka päivä liikutaan 45-90 minuuttia.

Valokuvassa Time Square, New York.

Tämän lisäksi dieetti kieltää kuusi elintarvikeryhmää:

  • leipä ja tärkkelys
  • maitotuotteet
  • makeat herkut
  • hedelmät
  • useimmat rasvat
  • alkoholi.

New York -ruokavalion ensimmäinen vaihe kestää pari viikkoa tai pidempään. Tämän vaiheen tarkoitus on saada painonpudotus vauhtiin.

Dieetin toisessa vaiheessa saat lisätä ruokavalioosi yhden hiilaripitoisen aterian aamuun tai lounaaksi.

New York -dieetin kolmas vaihe koostuu neljän viikon esimerkkiruokalistasta. Ruokalistan periaatteita suositellaan kuitenkin noudatettavaksi koko loppuelämän.

Dieetin kaksi ensimmäistä vaihetta ovat sekä vähäkalorisia että vähähiilarisia. Kolmannessa vaiheessa viikon ohjelmaan lisätään myös hiukan herkkuhetkiä, jolloin ateriaa voi täydentää jopa lasillisella viiniä.

Myös tässä vaiheessa dieetti on melko vähäkalorinen.

Vähäkalorinen ja vähähiilihydraattinen ruokavalio on tarkkaan suunniteltu ja kurinalainen tapa laihduttaa. Näin se varmasti johtaa toivottuun tulokseen, kunhan laihduttaja vain jaksaa noudattaa valmiiksi mietittyä viikkosuunnitelmaa.

Liikunta + vhh = New York

Tunnin, puolentoista päivittäinen liikunta auttaa tietysti laihduttajaa pudottamaan painoa enemmän kuin mihin hän pääsisi pelkästään kalorimäärää karsimalla.

Näin tiukka liikunnan lisäys voi kuitenkin olla vaikeaa, jos kuntosi on dieetin alussa heikko. Silloin joku muu dieetti voi toimia paremmin.

Pitkän aikavälin kannalta liikunnan lisääminen on kuitenkin varma tapa parantaa elämänlaatua. Lisäksi se auttaa painonhallinnassa — siksi New York voi olla juuri sohvaperunan tarvitsema sysäys uuteen elämäntapaan!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!