Dukanin dieetin tasaus opettaa sinut hallitsemaan hiilareita

Suositun Dukanin dieetin kolmannessa vaiheessa sopeudut uuteen mittaasi. Kolmannessa vaiheessa täydennät ruokavaliota hiilareilla ja hedelmillä.

Dukanin dieetin hyökkäys oli shokkihoitoa hiilareihin tottuneelle elimistölle. Viikon proteiinikuurin vaihduttua kruisailuun painonpudotus jatkui, kunnes saavutit tavoitepainosi.

Olet saavuttanut tavoitepainosi, mitä nyt?

Kun olet lopulta saavuttanut tavoitepainosi, siirryt tasausvaiheeseen. Tämä dieetin vaihe on ratkaisevan tärkeä uusissa mitoissa pysymisesi kannalta!

Tasausvaiheen tulisi kestää noin 10 päivää jokaista laihduttamaasi kiloa kohden. 10 kiloa laihduttaneelle tämä tarkoittaa siis yli kolmen kuukauden pituista tasausta.

Tasausvaiheessa kehosi sopeutuu uuteen, hoikkaan minääsi. Nyt riittää, että pidät proteiinipäivän kerran viikossa. Kaikkien kakkosvaiheen ruokien lisäksi saat nyt syödä kuutena päivänä viikossa hallitusti hiilareita.

Hallitse hiilareita, älä anna hiilareiden hallita sinua!

Hiilareiden lisääminen ruokavalioon tapahtuu kuitenkin hallitusti. Silloin et sorru helposti aikaisempaan, epäterveelliseen ruokavalioosi. Samaan tähtää yhden “proteiinipäivän” kuuluminen viikko-ohjelmaan, aivan kuten kruisailuvaiheessakin.

  • Yksi hedelmä (omena, appelsiini) tai hedelmäannos (esimerkiksi puolikas banaani) päivässä
  • Kaksi palaa täysjyväleipää päivässä
  • 40 grammaa juustoa päivässä
  • 1-2 annosta pastaa, kuskusia, linssejä, riisiä tai perunoita viikossa
  • 1-2 annosta possua tai lammasta viikossa
  • 1-2 juhla-ateriaa viikossa

Pastan, riisin ja perunoiden kohdalla kannattaa olla varovainen. Dukanin dieetti suosittelee sinua valitsemaan täysjyväpastaa ja riisiä valkaistujen tuotteiden sijaan.

Peruna kannattaa nauttia keitettynä tai uuniperunana. Vältä rasvaisia ranskalaisia perunoita ja perunamuusia. Niiden määrää ja energiasisältöä on vaikea arvioida!
Valokuva: lautasella pihvi, salaattia ja kaksi perunaa.

Juhla-ateriat kruunaavat Dukanin kolmosvaiheen

Dukan-dieetin kolmosvaihe saattaa kestää kuukausia. Sen takia on tärkeää, että dieetti sallii sinulle myös “juhla-aterian” silloin tällöin.

Juhla-aterialla saat syödä alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Halutessasi ne voivat olla vaikkapa ranskalaisia perunoita tai jäätelöä! Myös juhla-aterialla täytyy säilyttää kohtuus: älä santsaa toista lautasellista. Kyytipojaksi dieetti sallii lasillisen viiniä.

Seuraavaksi Dukanin dieetti siirtyy koko loppuelämän kestävään ylläpitovaiheeseen. Ylläpidon avulla painosi pysyy vakaana seuraavat vuosikymmenet.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!