Kevyt elämäntapa on dieettiä tehokkaampi ratkaisu

Oletko epäonnistunut laihduttamaan dieettien avulla? Eivätkö ateriakorvikkeet maistu riittävän hyvältä? Ehkä sinun pitäisi harkita dieetin sijaan keveämpää elämäntapaa!

Aikaisempaa keveämpi ja terveellisempi elämäntapa saattaa onnistua siinä, missä dieetti tai tammikuun rehkiminen kuntosalilla epäonnistui.

Kun kykenet elämään terveellisesti ja nauttimaan hyvästä olosta, onnistuu myös painonhallinta todennäköisemmin.

Terveellinen ruoka piristää ja pitää hyvällä tuulella

Kevyt elämäntapa ei ole kaloreiden laskemista ja energiankulutuksen maksimointia.

Päinvastoin, ideana on syödä terveellistä, kasvisvoittoista ruokaa. Höyrytetyt, keitetyt, raa’at tai wokatut kasvikset sisältävät runsaasti ravintoaineita, mutta vain vähän energiaa.

Kasvien sisältämät kuidut taas auttavat sinua pysymään kylläisenä aikaisempaa pidempään. Sen vuoksi ne ovat hyvinvointisi kannalta erinomaisia.

Terveellinen, kevyt elämäntapa sisältää luonnollisesti runsaasti kalaa. Kalan hyvinvointivaikutukset ovat varmasti kaikille tuttuja.

Pelkän keveyden lisäksi kannattaa pohtia myös ruokavalion ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi punainen liha on selvästi ympäristöä eniten kuormittavaa ruokaa. Siksi sitä kannattaa syödä vain harvoin.

Syö riittävästi — älä liikaa!

Laihtuminen edellyttää sitä, että kulutat energiaa enemmän kuin mitä syöt.

Yleensä ylipainoiset syövät selvästi enemmän kuin mitä kuluttavat.

Tähän sinun on saatava aikaan muutos — onneksi se onnistuu lähes itsestään, kun korvaat rasvaisen ruuan terveellisillä kasviksilla.

Kilon laihtuminen edellyttää noin 7000 kilokalorin energiavajausta. Jos siis haluat laihtua viikossa kilon, pitää sinun syödä 1000 kcal vähemmän kuin mitä kulutat.

Tämä onnistuu helpoimmin, kun vähennät syömäsi ruuan määrää ja lisäät liikuntaa.

Säännöllinen elämäntapa auttaa keventämään

Usein epäterveellinen elämäntapa on samalla epäsäännöllistä.

Kenties menet liian myöhään nukkumaan ja heräät aamulla vielä väsyneenä. Silloin kaipaat helposti päivän mittaan ylimääräistä energiaa, mikä helposti johtaa suklaan, hampurilaisten tai leivosten pariin.

Kun nukut riittävästi, on sinun helpompi välttää houkutukset.

Sama pätee myös ruokailurytmiin. Keventäminen onnistuu helpoimmin, kun ruokailet päivittäin samaan aikaan.

Aterioiden väliin kannattaa ajoittaa terveellisiä välipaloja: omena, porkkana tai banaani pitävät sinut kylläisenä seuraavaan ateriaan asti.

Näin laihdut lähes huomaamatta — etkä kärsi dieetistä!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!