Tipaton dieetti tuottaa tulosta

Tipaton tammikuu on monille hyväksi tullut tapa. Sitä voi suositella myös kaikille dieetin aloittaneille.

Tipaton tammikuu antaa elimistöllesi aikaa toipua pikkujoulukauden, joulun ja uudenvuoden juhlinnan koettelemuksista. Niille, jotka yrittävät päästä eroon kertyneistä liikakiloista, alkoholiton kausi on kaksinverroin hyödyllinen.

Alkoholi vaikuttaa painoosi monella tapaa:

  • se sisältää runsaasti energiaa
  • se lisää ruokahalua
  • runsas alkoholinkäyttö tekee ruokailusta epäsäännöllistä
  • runsas alkoholinkäyttö vähentää usein liikuntaa.

Alkoholi sisältää runsaasti energiaa

Paljonpuhutuista alkoholin sisältämien flavonoidien hyödyistä huolimatta alkoholi sisältää vain vähän elimistösi tarvitsemia ravintoaineita.

Sitäkin enemmän se sisältää energiaa. Esimerkiksi vodkapaukussa on noin 100 kcal energiaa. Viinilasillinen sisältää noin 80 kcal ja tuoppi A-olutta yli 200 kcal. Tuopillinen makeaa siideriä saattaa sisältää yli 250 kcal.

Lasillinen tai tuopillinen silloin tällöin ei tietenkään tuhoa dieettiä. Mutta jos tissuttelu on päivittäistä, kertyy siitä helposti ylimääräisiä kiloja vyötärölle.

Siksi päivittäisen alkoholinkäytön lopettaminen auttaa sinua varmasti painonhallinnassa.

Alkoholi lisää ruokahalua

Vähemmän ilmeinen mutta sitäkin petollisempi piirre piilee alkoholin ruokahalua lisäävässä vaikutuksessa. Aperitiivi todellakin vaikuttaa ruokahalua kiihottavasti!

Kokonaan oma lukunsa on runsaaseen alkoholinkäyttöön mahdollisesti liittyvä roskaruuan kaipuu. Baari-illat päättyvät helposti nakkikioskille ja oluen kanssa alkaa tehdä mieli pitsaa. Parin viinilasillisen jälkeen myös juustolautanen alkaa houkutella kummasti.

Viini on viisas valinta

Jos alkoholista luopuminen dieetin ajaksi tuntuu sinusta mahdottomalta, siirry edes kevyempiin juomiin. Kuiva valkoviini ja punaviinit sopivat myös hiilaritonta dieettiä noudattavalle karppaajalle.

Ylipäänsä kuivat ja makeuttamattomat alkoholijuomat ovat aina makeita juomia suositeltavampia. Makeat juomat nimittäin sisältävät energiapitoisen alkoholin lisäksi huomattavasti sokeria.

Tuntuuko alkoholinkäytön vähentäminen sinusta mahdottomalta ajatukselta? Siinä tapauksessa sinun kannattaa tutustua esimerkiksi Päihdelinkin sisältöön.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!