Keventäjän 5 vinkkiä helppoon painonhallintaan

Painonhallinta ei ole minimikaloreilla kituuttamista. Realistiset, pienet muutokset riittävät monen kohdalla pitämään painon kurissa — tai jopa laihduttamaan, kunhan vain annat kehollesi riittävästi aikaa.

Tyttö

Painonhallinta alkaa pienistä asioista – sen vuoksi suuri elämäntaparemontti ei ole aina tarpeen päästäksesi elämäsi kuntoon.

Seuraavat viisi helppoa vinkkiä auttavat sinua pitämään kilot kurissa ja nauttimaan elämästäsi!

  1. Lisää arkiliikuntaa. Pienikin päivittäisen fyysisen rasituksen lisääminen auttaa sinua pitämään kilot kurissa. Unohda auto lyhyillä matkoilla, kävele kauppareissut ja nouse toimistolle portaita pitkin.
  2. Syö säännölisesti. Säännöllinen syöminen kolmen, neljän tunnin välein on painonhallinan kannalta hyväksi. Syö kunnon aamiainen, kevyt lounas, välipalaksi pari hedelmää, päivällinen ja kevyt iltapala. Silloin vältät ahmimista ja epäterveellisiä välipaloja.
  3. Muista maitotuotteet. Maitotuotteet ja kalsium ovat tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota. On myös havaittu, että maitotuotteiden nauttiminen ja riittävä kalsiumin saanti tehostaa vähäkalorisen ruokavalion tehoa laihdutuksessa. Samalla keskivartalon rasvakerros karisee tehokkaasti!
  4. Nuku riittävästi. Väsyneenä keskittymiskyky heikkenee ja laihduttaja sortuu helposti sokerisiin energiapommeihin. Sen vuoksi riittävä uni auttaa myös painonhallinnassa.
  5. Nauti kohtuudella. Painonhallinta ei ole herkuista luopumista, vaan niiden nauttimista kohtuudella. Pieni, mutta sitäkin herkullisempi kakkupala riittää taltuttamaan makeannälän!

Onko sinulla muita pieniä, arkisia painonhallintavinkkejä? Muista myös elämäntapamuutokseen tähtäävät ohjelmat, kuten Cambridgen dieetti!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!