Pidä kilot kurissa syksyllä – 5 helppoa vinkkiä

Osalle meistä alkaa syksyllä kertyä vyötärölle ylimääräisiä kiloja. Seuraavat viisi helppoa vinkkiä auttavat pitämään kilot kurissa!

Syksy voi tuntua vaikealta ajalta. Kesä on muuttunut etäiseksi muistoksi, ja työkiireet täyttävät arjen. Silloin painonhallinta unohtuu, ja terveellinen ruokavalio muuttuu taas rasvojen ja hiilareiden täyttämäksi lohtusyömiseksi.

Valokuassa auringonkukkia, maissintähköä ja pähkinöitä.

Sen vuoksi juuri nyt on hyvä aika tehdä pieni välitarkistus elämäntavoissa. Pienetkin muutokset rutiineissa ja suhtautumisessa ruokaan auttavat sinua säilyttämään nykyisen painosi. Painonhallinta on loppujen lopuksi aina paljon laihduttamista helpompaa!

  1. Syö riittävästi. Liian vähän syöminen on varma tapa syödä myöhemmin sitäkin enemmän. Jos jäät työpäivän mittaan nälkäiseksi, sorrut helposti hampurilaisaterioihin tai kakkupaloihin kotimatkalla. Tai kenties selviät päivän, kaksi niukalla ruokavaliolla vain syödäksesi loppuviikon lounaat buffet-pöydästä.
  2. Syö aamiainen. Monet tutkimukset osoittavat, että aamiainen auttaa pysymään hoikkana. Pelkkä musta kahvi ei anna riittävästi energiaa selviytyä lounaaseen saakka. Kun lounas lopulta koittaa saa kurniva nälkä sinut tekemään tavallista epäterveellisempiä valintoja.
  3. Herkuttele hallitusti. Moni haksahtaa kieltäytymään kaikista herkuista: tumman suklaan ystävä lopettaa tyystin suklaan syömisen, leivokset muuttuvat herkkuhetkestä ehdottoman kielletyksi synniksi. Painonhallinta ei kuitenkaan ole kieltäytymistä ja kärsimystä — herkuttele siis hallitusti ja salli itsellesi tummaa suklaata vaikkapa kerran viikossa.
  4. Lisää arkiliikuntaa edes vähän. Kun illat pimenevät, unohtuu ulkoilu ja arkiliikunta helposti. Sen vuoksi näin syksyllä on hyvä lisätä arkiliikuntaa edes vähän: ota tavaksesi nousta rappuset kerran päivässä, kävele hiukan aikaisempaa useammin ja hiukan pidempiä matkoja.
  5. Syksy on hyvä aika aloittaa liikuntaharrastus. Uuden liikuntaharrastuksen aloittaminen auttaa aina painonhallinnassa. Liikunta piristää ja tuo energiaa — siksi liikunnan aloittaminen on näin syksyllä erityisen hyvä ajatus. Älä lykkää liikuntaharrastusta tammikuuhun, aloita se heti tänään!

Kun noudatat näitä ohjeita, pysyy painosi kurissa myös syksyllä. Pidä huolta itsestäsi myös saatuasi kesäkilot karistettua!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!