1500 kcal dieetti pitää kylläisenä ja laihduttaa

1500 kalorin ruokavalio riittää pitämään sinut kylläisenä. Samalla se on riittävän niukka, jotta laihdut nopeasti.

Tunnetun säännön mukaan 7000 kcal vastaa yhtä painokiloa. Jos syöt päivässä 1000 kcal aikaisempaa vähemmän, laihdut viikossa kilon.

Mikäli olet tähän saakka syönyt 2500 kcal päivässä, pitäisi siis 1500 kcal dieettiin siirtymisen laihduttaa sinua tuon kilon viikossa. Jos olet tähän saakka pitänyt painosi vakaana 2000 kcal ruokavaliolla, laihdut 1500 kcal dieetillä puoli kiloa viikossa.

Vauhti saattaa tuntua hitaalta, mutta kuukausien kuluessa puolikin kiloa viikossa saa aikaan näkyvän muutoksen.

Kolme ateriaa ja kaksi välipalaa

Laihtuminen onnistuu parhaimmin, kun syöt säännöllisesti etkä tunne nälkää. 1500 kcal dieetin ateriat on sen vuoksi hyvä jakaa tasaisesti vuorokauden varrelle.

Hyväksi havaittu tapa on syödä kolme 400 kcal ateriaa ja kaksi 100 kcal välipalaa:

  • aamiainen
  • lounas
  • päivällinen.

Jos syöt päivällisesi alkuillasta, kannattaa välipalat nauttia illalla. Jos taas syöt mieluummin illallisen, auttaa töiden jälkeen nautittu välipala pitämään nälän etäällä varsinaista ruokaa odottaessasi.

Valokuva: lautasellinen katkarapuja.

Kolme 300-500 kalorin ateriaa päivässä

Käytännössä 300-500 kalorin ateriat ovat kuitenkin aika pieniä.

Siksi varsinkin dieetin alussa on helpointa rakentaa päivän ateriat käyttämällä apuna helposti mitattavia aineksia, joiden energiasisällön selvittäminen onnistuu yksinkertaisesti.

Ei siis ihme, että monet laihduttajat koostavat ruokansa esimerkiksi säilyketonnikalan, säilykeananaksen ja rahkan kaltaisista aineksista — niiden energiasisällönhän näkee kätevästi pakkauksesta.

Käytä apunasi verkon dieettireseptejä

Verkosta löytyy kuitenkin lukemattomia englanninkielisiä sivustoja, joiden avulla voit valmistaa herkullisia aterioita tuoreista aineksista. Myös 1500 kalorin dieetti voi maistua hyvältä!

Esimerkiksi seuraavat ainekset sopivat hyvin laihduttajan ruokavalioon:

  • grillattu vähärasvainen liha
  • vähärasvaiset broilerin fileet
  • höyrytetty tai uunissa kypsennetty kala
  • salaatit
  • raat, uunissa kypsennetyt tai höyrytetyt kasvikset

Useimpien on helpointa laihtua, kun ruokavalioon ei kuulu perunan, riisin tai pastan kaltaisia aineksia. Kyse ei ole pelkästään karppauksesta, vaan siitä että esimerkiksi pastan annoskoon arviointi on vaikeaa. Siksi pastaa tulee helposti valmistettua — ja syötyä — tarpeettoman paljon.
Valokuvassa kolme paprikaa.

Ateriankorvikkeet helpottavat 1500 kcal dieetin rakentamista

Varsinkin ravintolalounaan sisältämää energiamäärää on usein vaikea arvioida. Sen vuoksi monet ovat onnistuneet laihduttamaan korvaamalla ainakin osan lounaista ateriankorvikkeilla.

Ateriankorvikkeet ovat veteen sekoitettavia, niukkaenergisiä aterian sijaan nautittavia juomia tai keittoja. Esimerkiksi Nutrilettin pirtelöt sisältävät noin 120 kcal yhtä lasillista kohden.

Kun osan päivän aterioista vaihtaa ateriankorvikkeeksi, on 1500 kcal rajoissa pysyminen selvästi helpompaa. Toinen tapa käyttää ateriankorvikkeita avuksi on niiden nauttiminen välipalaksi.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!