Muotidieetit vuonna 2013

Dieettimuodit ja muotidieetit tulevat ja menevät. Vuonna 2013 on ollut kolme selkeää trendidieettiä, joiden suosio on osin jo kohoamassa karppauksen ohi.

Olisiko jokin seuraavista kolmesta dieetistä juuri sinulle sopiva dieetti?
salaattikulho

5:2-dieetti

Jos yksi dieetti täytyy nostaa muiden ylitse, on se epäilemättä 5:2-dieetti. 5:2-dieetti nousi keväällä 2013 julkisuuteen, ja pian molemmat iltapäivälehdet hehkuttivat dieetin puolesta.

Dieetin ideahan on erittäin yksinkertainen: kahtena päivänä viikossa paastoat, viitenä päivänä noudatat tavallista ruokavaliota.

Jos viitenä päivänä et sorru mässäilyyn, riittää kaksi paastopäivää tuomaan riittävän energiavajeen kilojen pudottamiseksi hitaasti mutta varmasti.

Dieetin suosion takana on varmasti sen helppous: tässä ei tarvitse välttää hiilareita, ei nauttia ateriankorvikkeita eikä laskea kaloreita.

Helppoa, eikö totta?

Cambridgen dieetti

Cambridgen dieetti on toinen vuoden suosikkidieeteistä: lehdissä on suhteellisen usein juttuja ihmisistä, jotka ovat pudottaneet painoaan jopa kymmeniä kiloja tällä dieetillä.

Myös Cambridgen dieetti perustuu energiansaannin vähentämiseen. Dieetin alussa noudatetaan erittäin niukkanenergistä dieettiä, jossa nautitaan käytännössä Cambridge-ateriankorvikkeita.

Omin päin “nutraamisesta” Cambridge kuitenkin eroaa siinä merkittävässä suhteessa, että dieettituotteita ei ole myynnissä kaupoissa. Sen sijaan hankit ateriavalmisteet omalta Cambridge-valmentajaltasi, joka tukee sinua uuden ja terveellisemmän elämäntavan löytämisessä.

Tietoisen syömisen menetelmä

Tietoinen syöminen on kolmas tämän vuoden toistuvasti esiin nousevista teemoista.

Tietoinen syöminen perustuu ajatukseen, jonka mukaan me emme tavallisesti keskity syömiseen. Sen vuoksi syömme epäterveellisesti ruokia, joista emme edes nauti. Samoin hotkimme usein ateriat liian nopeasti.

Sen sijaan tietoisen syömisen puolestapuhujat suosittelevat meitä keskittymään ruokaan, maistelemaan ruokia antaumuksella ja nauttimaan siitä. Silloin vähäisempikin ruokamäärä riittää tyydyttämään aistimme ja vatsamme.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!