1200 kalorin dieetti hoikentaa sinut nopeasti

Jos haluat laihtua nopeasti, saattaa 1200 kalorin dieetti sopia juuri sinulle. 1200 kalorin energiamäärän avulla nopea laihduttaminen onnistuu usein jopa ilman liikuntaharrastuksen aloittamista.

Jos taas harrastat liikuntaa, 1200 kaloria päivässä sisältävä dieetti voi olla sinulle liian niukka — sopiva dieetti näet riippuu painostasi, pituudestasi ja liikunnan määrästä.

Kenties hankalinta tällaisessa täsmädieetissä on kaloreiden jakaminen tasaisesti päivän eri aterioille. Kun ateriat ovat pieniä ja muistat syödä välipalat, onnistut todennäköisesti pitämään nälän etäällä. Silloin dieetti onnistuu todennäköisemmin.

Laihduttajan ruokavalion pitää olla ravitseva

1200 kaloria on joka tapauksessa varsin vähän. Sen vuoksi on hyvä muistaa syödä runsaasti kasviksia ja hedelmiä, joiden avulla pysyt terveenä. Niukkaan kalorimäärään ei kannata sisällyttää makeisten kaltaisia “tyhjiä” kaloreita.

Jos ruokailutottumuksesi ovat tähän saakka olleet epäsäännöllisiä, etkä ole suuri hedelmien ystävä, voi sinun olla vaikeaa saada ruuastasi kaikki tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet.

Siinä tapauksessa sinun kannattaa ehdottomasti täydentää dieettiä vitamiineilla ja muilla ravintolisillä. Ne auttavat sinua laihtumaan ja pysymään samalla terveenä.

Kuitenkin 1200 kalorin dieetti on monien terveysasiantuntijoiden suosittama. Tätä niukempia dieettejä (kuten esimerkiksi 800 kalorin greippidieetti) ei juuri suositella.

Kolme kevyttä ateriaa ja kaksi välipalaa

Netin englanninkielisiltä sivuilta löytyy runsaasti valmiiksi suunniteltuja päivän ruokalistoja. Niiden avulla on suhteellisen helppoa valmistaa noin 1200 kalorin verran energiaa sisältävät ateriat.

1200 kalorin dieetti on tiukka ja tehokas.

1200 kcal dieetti laihduttaa nopeasti!

Jos olet tähän asti syönyt lähinnä eineksiä tai lounastanut ulkona – työpaikan ruokalassa tai lounaspaikassa – on sinun todennäköisesti vaikea pysyä näin niukassa dieetissä.

Ainakin aluksi kannattaa sen vuoksi valmistaa kaikki ateriat itse. Silloin on paljon helpompi arvioida päivän aterioiden energiasisältöä. Dieetin onnistumisen kannalta vaarallisimpia ovat varmasti seisovat lounaspöydät, joiden äärellä tulee helposti ahmittua kerralla kaikki 1200 kaloria.

7000 kaloria = 1 kg

Nyrkkisäännön mukaan 7000 kaloria vastaa yhtä kilogrammaa. Jos syöt viikon aikana 7000 kaloria enemmän, kuin mitä kulutat, kertyy kilo vyötäröllesi.

Jos taas syöt viikon aikana 7000 kaloria kulutustasi vähemmän, laihdut yhden kilon – ja kun rajoitat aterioidesi sisältämän kalorimäärän tarpeeksi alhaiseksi, laihdut helposti tuon kilon viikossa.

Sen vuoksi 1200 kalorin dieetti on oikea valinta, kun tavoitteenasi on nopea laihduttaminen.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!