Jatka dieettiä lipsahduksista välittämättä

Lehdissä, kirjoissa ja netissä esitetyt dieetit vaikuttavat aina kovin yksinkertaisilta. Dieetin ohjeet ovat selkeitä ja tarkkoja, toisinaan joka päivälle ja joka aterialle annetaan valmiit reseptit.

Minkään ei pitäisi olla helpompaa, kuin dieetin noudattaminen.

Totuus on kuitenkin toisenlainen. Me kohtaamme joka päivä houkutuksia: kaupungilla, kotona, kaupassa ja ravintolassa. Jäätelökioskin valikoimat tuntuvat kesällä erityisen houkuttelevilta, kesäterassien huurteisen kylmistä juomista puhumattakaan.

Sen vuoksi monet, kenties suurin osa dieetin aloittaneista lipsahtelee dieetin noudattamisessa.

Siitä ei kuitenkaan kannata huolestua tai syyllistää itseään. Vielä vähemmän lipsahdusta tai herkkuhetkeä kannattaa käyttää syynä koko dieetin hylkäämiselle.

Dieetti toimii vähitellen

Toisinaan jo erilaiset allergiat johtavat siihen, että et voi noudattaa dieettiä orjallisesti. Sen vuoksi sinun täytyy olla joustava ja luottaa siihen, että sanantarkka ohjeiden noudattaminen ei ole oikotie hoikkaan vartaloon.

Loppujen lopuksi laihduttaminen on pitkä prosessi. Kun laihdutat kilon viikossa, laihdut kuukaudessa neljä kiloa. Tämä ei kenties tunnu paljolta, mutta kahden tai kolmen kuukauden jälkeen kaikki varmasti huomaavat uuden olemuksesi.

Älä siksi menetä toivoasi, vaikka olisit menettänyt yhden viikonlopun syöpöttelylle. Älä myöskään rankaise itseäsi paastopäivällä tai lisäämällä liikuntaa muutamaksi päiväksi — dieetti ei saa olla kärsimystä.

Jatka dieettiä lipsahduksen jälkeen

Lipsahdus ei tarkoita sitä, että olisit menettänyt jo saavuttamasi. Olet menettänyt korkeintaan päivän tai kaksi kenties sadan päivän suunnitelmasta. Mikään ei estä sinua jatkamasta siitä, mihin jäit edellispäivänä.

Pitkän tähtäimen kannalta arkiset, päivittäin toistuvat valintasi ovat loppujen lopuksi ratkaisevia.

Kuva: Master isolated images

Kun valitset omenan suklaapatukan sijaan, appelsiinin leivoksen sijaan ja salaatin ranskalaisten perunoiden sijaan, laihdut väistämättä. Kunhan vain suurimman osan aikaa muistat tehdä entistä elämääsi kevyempiä valintoja.

Kevyet valinnat tekevät vähitellen olostasi kevyemmän, parantavat terveydentilaasi ja ulkonäköäsi. Siinä on jo kolme hyvää syytä jatkaa dieettiä mahdollisimman pian harha-askeleen jälkeen!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!