Laihdutusvinkit alkusyksyyn: 10 vinkkiå, joiden avulla pääset eroon kesäkiloista

Jos kesäkilot näkyvät vyötärölläsi, on nyt mainio aika ryhtyä toimeen. Muutaman kilon laihduttaminen kuukaudessa onnistuu myös sinulta helposti!

Grillaus, terassit ja festivaalit kertyvät helposti vyötärölle. Lomaviikkoina tulee helposti sorruttua syömään ja juomaan tavallista enemmän, eikä liikuntaa tule vastaavasti lisättyä.

Tämä kesä ei ole ollut erityisen kaunis ja lämmin. Siitä huolimatta arkisten rutiinien muutos on saattanut johtaa kilojen kertymiseen.

Etelänlomat ovat tietysti oma lukunsa: päivän mittaan tulee helposti kumottua tarpeettoman monta olut- tai viinilasillista, eikä aurinkorantojen ruokatarjonnasta tule valittua riittävän usein salaatteja.

Nyt kun lomakausi on päättymässä, ja suuri osa suomalaisista palaa töihin, on mainio aika aloittaa pieni elämäntaparemontti.

 

Seuraavat kymmenen vinkkiä auttavat sinua varmasti pääsemään eroon ylimääräisistä kesäkiloista!

  1. Juo vettä. Lasillinen vettä vie usein näläntunteen pois, sillä kaloriton vesi täyttää vatsan nopeasti. Sen vuoksi on hyvä juoda lasillinen vettä myös ennen ateriaa.
  2. Ole realistinen. Puolen kilon tai kilon viikkotahti on pitkän tähtäimen tulosten kannalta paras laihdutusnopeus. Kilo viikossa voi tuntua hitaalta — vuodessa tahti veisi kuitenkin jo 52 kiloa!
  3. Odota varttitunti. Usein napostelunhimo kestää vain kymmenisen minuuttia. Varttitunnissa mieliteko ehtii mennä ohitse.
  4. Tavoitteeksi 10 % painonpudotus. Ylipainoisille jo 5 % painonpudotus auttaa parantamaan terveydentilaa selvästi. 10 % painonpudotus on kuitenkin usein realistinen parin-kolmen kuukauden tavoite.
  5. Pienennä aterioita kolmanneksella. Kun pienennät ateriakokoa kolmanneksella, saat varmasti riittävästi energiaa, vitamiineja ja hivenaineita.
  6. Muista mausteet. Chili ja muut voimakkaat mausteet auttavat pienentämään annoskokoa.
  7. Vähennä alkoholinkäyttöä. Kesäkiloista eroon pääseminen ei vaadi tipatonta elokuuta. Olut, viini ja siideri sisältävät kuitenkin runsaasti tyhjiä kaloreita, joiden määrä on hyvä laskea mahdollisimman alas.
  8. Mittaa ja laske. Kun lasket päivän ateriat, juomat ja kalorit mahdollisimman tarkasti, tiedät missä menet. Mittaaminen helpottaa tavoitteen toteutumista!
  9. Muista vähäkaloriset vaihtoehdot. Kun pyydät lounaalla ravintolaa vaihtamaan ranskalaiset salaatiksi, vältät turhia kaloreita. Sokeripitoisen limsan korvaaminen kevytlimsalla ja oluen vaihtaminen alkoholittomaan ovat myös hyviä ajatuksia.
  10. Ota rennosti. Laihduttamisen ei tarvitse olla kärsimystä. Voit hyvin ottaa rennosti ja syödä pari kertaa viikossa tavallista enemmän, jos onnistut muuttamaan tapojasi pysyvästi.

Onko sinulla omia niksejä, joiden avulla hankkiudut eroon kesäkiloista? Jätä kommentti ja kerro parhaat vinkkisi!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!