Dieetti ja alkoholi eivät sovi yhteen

Kohtuullinen alkoholinkäyttö kuuluu monen mielestä hyvään elämään. Näin varmasti onkin — kuitenkaan dieetti ja alkoholi eivät monestakaan syystä sovi yhteen.

Alkoholi lisää ruokahalua

Olet varmasti huomannut, että alkoholi lisää ruokahalua. Muutaman oluen jälkeen pizza alkaa maistua. Sen jälkeen jaksaa ottaa vielä muutaman oluen.

Jokainen on varmasti huomannut senkin, että pitkän illan päätteeksi on kotimatkalla mukava poiketa nakkikioskille. Nakkikioskitkaan eivät ole tunnettuja kevyestä ruoastaan.

Alkoholin ruokahalua kiihdyttävä vaikutus tunnetaan myös ravintoloissa. Sen vuoksi monilla on tapana nauttia aperetiivi ennen hienossa ravintolassa nautittua ateriaa.

Todennäköisesti ruokahalun lisääntyminen johtuu siitä, että alkoholi

  • laskee verensokeria ja
  • vaimentaa kylläisyyden tunnetta.

Nämä kaksi syytä ovat oikeastaan riittävän hyviä syitä alkoholin välttämiseksi dieetin kuluessa. Dieetin jälkeen voit taas palata nauttimaan alkoholista — kohtuullisessa määrin.

Alkoholi sisältää runsaasti energiaa

Alkoholi sisältää runsaasti energiaa. Tämä on kolmas hyvä syy välttää alkoholia dieetin aikana.

Valokuvassa lasi punaviiniä.

Dieetti jatkuu viinilasillisen jälkeen!

Alkoholijuomissa alkoholia on paitsi juoman sisältämässä alkoholissa, myös sokerina. Esimerkiksi erilaiset drinkit, siiderit ja limuviinat sisältävät usein runsaasti sokeria. Niistä tehdyt “kevytversiot” korvaavat sokerin muilla makeutusaineilla.

Alkoholin sisältämiin kaloreihin ei kuitenkaan voi puuttua muuten kuin vähentämällä alkoholin määrää juomassa.

Vaikka alkoholijuomat ovat energiapitoisia, ne eivät siis auta pitämään nälkää kaukana.

Jatka dieettiä, vaikka lipsahtaisit kerran

Jos kuitenkin lipsahdat kesken dieetin viihteen puolelle, älä käytä sitä syynä koko dieetin lopettamiselle. Toivuttuasi illan riennoista voit hyvin jatkaa kevyemmän ruokavalion parissa.

Missään nimessä sinun ei pidä yrittää polttaa alkoholin tuomaa lisäenergiaa liikunnalla. Se voi olla jopa vaarallista. Anna siis itsellesi anteeksi dieetistä lipsuminen, ja jatka mahdollisimman pian terveen elämäntavan parissa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!