Uutinen: rokote lihavuuteen kehitteillä

Haluaisitko syödä niin paljon kuin mieli tekee, mutta laihtua silti? Maailmalla kohistaan laihdutusrokotteesta, joka tekee tämän mahdolliseksi.

Liikalihavuus on kaikkialla länsimaissa yleinen terveysongelma, josta aiheutuu suuria kansanterveydellisiä ja kansantaloudellisia ongelmia. Lisäksi ihmiset unelmoivat aikaisempaa terveemmästä ja kauniimmasta kropasta.

Ei siis ihme, että myös lääketiede pyrkii löytämään ratkaisua lihavuuteen. Amerikkalainen tutkija Keith Haffer onkin taannoin julkaissut Journal of Animal Science and Biotechnology -lehdessä löytöjä, jotka saattavat johtaa aineenvaihduntaa tehostavan rokotteen kehittämiseen.

Hafferin tutkimuksessa rokotettiin hiiriä uudella rokotteella, joka vaikuttaa somatostatiiniksi kutsuttuun hormoniin. Se taas säätelee kasvuhormonin toimintaa.

Tutkimuksen tulokset olivat huomattavia. Vain neljä päivää rokotuksen jälkeen koehiiret menettivät 10 prosenttia painostaan, vaikka hiirten ruokavalio sisälsi samanaikaisesti runsaasti rasvaa.

Painonpudotus oli pysyvää, vaikka hiirten ruokavalio pidettiin jatkuvasti energiapitoisena. Samaa ruokavaliota syöneet kontrolliryhmän hiiret puolestaan lihoivat.

Toistaiseksi rokotetta ei ole tutkittu ihmisillä. Tutkijaryhmä aikoo jatkaa työskentelyään rokotteen kehittämisen parissa — aivan lähivuosina lienee kuitenkin turha odottaa rokotteen tuloa markkinoille.

Sitä odotellessa voimme vain keventää ruokavaliotamme ja lisätä liikuntaa!

Lähde: EmaxHealth.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!