Monivitamiini täydentää niukkaa dieettiä

Usein dieetin aloittaneet noudattavat varsin niukkaa ruokavaliota. Monet dieetit sallivat varsin monipuolisen ruokavalion. Jos kuitenkin olet päätynyt monia ruoka-aineita kieltävään ihmedieettiin, kannattaa ruokavaliota täydentää monivitamiinilla.

Monipuolinen ruokavalio on tarpeen myös laihduttaessasi

Monipuolinen ruokavalio on tarpeen myös laihdutuskuurin aikana. Mikäli olet ennen dieettiä syönyt epäterveellisesti, ei pelkkä laihduttamisen aloittaminen välttämättä tuo ruokavalioosi elimistösi kipeästi tarvitsemia vitamiineja ja mineraaleja.

Sen vuoksi laihduttajan on hyvä täydentää vitamiinien saantia käyttämällä jotakin sopivaa monivitamiinia. Monivitamiini ei tietenkään korvaa terveellistä ruokavaliota, kuten kasviksien ja kalan osuutta ruokavaliossa.

Esimerkiksi vähähiilihydraattiset dieetit sisältävät usein varsin vähän hedelmiä, jotka ovat erinomaisia vitamiinien lähteitä. Sen vuoksi hedelmiä ei ole hyvä jättää ruokavaliosta pois ainakaan dieetin alkuspurttia pidemmäksi aikaa.

Omega 3 täydentää kalatonta ruokavaliota

Kuvassa omega-3-rasvahappokapseleita.

Omega-3 tukee laihduttajaa.

Kenties et pidä kalan mausta, tai jostakin muusta syystä johtuen ruokavaliosi sisältää vain vähän kalaa. Siinä tapauksessa ruokavaliota on hyvä täydentää jollakin Omega-3-rasvahappovalmisteella. Niistä saat tiiviissä muodossa monet kalan terveyttä edistävistä yhdisteistä.

Verkossa on julkaistu myös jonkun verran tutkimustuloksia, joiden mukaan Omega-3 tukee laihtumista vaihduttamalla rasvan polttamista elimistössä. Tämä vaatii varsin runsasta rasvahappojen nauttimista, sillä tutkimuksessa käytetty päiväannos oli peräti 6 grammaa kalaöljyä päivässä.

Joka tapauksessa Omega-rasvahappojen terveysvaikutukset ovat selvät. Niillä on myös havaittu mielialaa kohottava vaikutus, mikä sekin saattaa tukea laihduttajaa painonpudotuksessa.

Mitä niukempi dieetti, sitä enemmän monivitamiini auttaa

On itsestään selvää, että monivitamiinin tarve nousee sitä enemmän, mitä niukempaa dieettiä noudatat. Esimerkiksi 1200 kcal päivittäinen energiamäärä on jo niin niukka, että monen on vaikea saada ravinnostaan tarpeellista määrää vitamiineja ja terveyden kannalta tarpeellisia vitamiineja.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!