Kahden päivän dieetti laihduttaa tehokkaasti!

Muotidieetit tulevat ja menevät – mutta olisiko trendikkäästä kahden päivän dieetistä uudeksi kestosuosikiksi?

Dieetin perusta on joka tapauksessa järkeenkäypä: kahden päivän dieetti perustuu yksinkertaisesti viikottaisen kalorimäärän alentamiseen. Kahden päivän dieetin perusidea on yksinkertainen:

  • Viitenä päivänä viikossa syöt normaalisti.
  • Kahtena päivänä noudatat erittäin niukkanergistä dieettiä.

Kahden päivän dieetti ottaa paleodieetin tapaan innoituksensa esihistorialliselta ajalta. Metsästäjä-keräilijä-kulttuurissa ei nimittäin syöty joka päivä kolmea ateriaa, vaan ruokaa syötiin silloin kun saalista oli saatu.

Paastopäivät ovat paluuta esihistorialliseen aikaan

Nykyään kaupat ovat auki joka päivä, aamuvarhaisesta alkuyöhön saakka. Kaupungeissa ruokaa on saatavilla käytännössä kellon ympäri.
Helppo ruuan ja energiansaanti johtaa helposti liikasyömiseen.

Kahden päivän dieetin idea ei siis ole uusi, ja oikeastaan samaa osa-aikapaastoamista noudatettiin jo 1980-luvun hedelmäpäiviin perustuvissa dieeteissä.

Paastopäivät vaikuttavat monella tapaa elimistöösi. Yksi vaikutuksista on haiman insuliininerittämisen laskeminen.

Kaksi paastopäivää riittää pudottamaan painoa

Kahden erittäin niukkanergisen, noin 500 kcal, päivän vaikutuksesta säästät viikossa on 3000 kcal verran energiaa. Tämä riittää kuukaudessa keskimäärin kahden kilon painonpudotukseen.

Kahden päivän dieetti tehoaa tietysti vain siinä tapauksessa, että todellakin syöt viikon muina päivinä saman verran mitä aikaisemminkin. Jos taas nälkäpäivät saavat sinut ahmimaan kaksin verroin viitenä päivänä viikossa, jää laihtuminen varmasti pelkäksi haaveeksi.

Tämän vuoksi trendidieetti ei varmasti sovi aivan kaikille. Todennäköisesti sen noudattaminen luonnistuu parhaiten kevyttä toimistotyötä tekeviltä, jotka eivät harrasta runsaasti liikuntaa.

Ateriavalmisteet auttavat dieetin noudattamisessa

Kahtena päivänä noudatettava 500 kcal dieetti voi olla hankalasti toteutettavissa normaalin ateriarytmin puitteissa.

Helpointa onkin käyttää apuna erittäin niukkanergisen dieetin rungoksi suunniteltuja ateriavalmisteita. Niiden avulla voit helposti laskea päivän kalorisaaliin, etkä lastaa optimistisesti lautasellesi satoja liikakaloreita.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!