Laihduttaminen ryhmässä onnistuu helpommin

Laihduttaminen on usein yksinäistä puuhaa, vaikka niin ei tarvitsisi olla. Laihduttajien avuksi on nimittäin olemassa erilaisia vertaistukeen tai ohjattuun toimintaan perustuvia ryhmiä, joihin sinäkin voit liittyä.

Osa laihdutusryhmistä on kaupallisia ja osa julkisen terveydenhoidon järjestämiä. Näiden lisäksi on olemassa vapaaehtoiseen vertaistukeen perustuvia laihdutusryhmiä.

Painonvartijat on varmasti maailmanlaajuisesti tunnetuin laihdutusryhmiin perustuva laihdutusmenetelmä. Takavuosina painonvartijoiden pistetaulukoita julkaistiin meikäläisissäkin lehdissä aina laihdutussesongin koittaessa. Kaupallinen Painonvartija ei kuitenkaan enää toimi Suomessa, joten laihduttajan on löydettävä tukiryhmä muualta.

Laihdutusryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa

Monet terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät laihdutusryhmiä. Niistä saat varmasti parhaiten tietoa oman terveysasemasi henkilökunnalta.

Tavallisesti laihdutusryhmät kokoontuvat kerran tai kaksi viikossa. Kokoontumisia tulee yhteensä 10-20 kertaa, joiden jälkeen vastuu painonhallinnasta siirtyy laihduttajalle.

Painonhallinnan kannalta onkin parasta, että laihduttaja ottaa mahdollisimman nopeasti vastuun painonsa ylläpitämisestä itselleen. Laihdutusryhmässä ei ole tarkoitus käydä loppuelämää, vaan hakemassa sieltä perusopit ja startti uudelle elämäntavalle.

Ryhmässä laihduttaminen vaatii onnistuakseen luottamuksellisuutta, vapaaehtoisuutta ja asiallisuutta: laihduttajan on voitava luottaa siihen, että hänen kertomiaan asioita ei kerrota eteenpäin.

Tämä on tärkeää riippumatta siitä, minkälainen laihdutusryhmä oikein on kyseessä.

Xtravaganza

Ryhmässä laihduttamiseen on tälläkin hetkellä tarjolla kaupallisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi ruotsalainen Xtravaganza on tullut viime aikoina maahan vauhdilla.

Xtravaganza on henkiseen valmennukseen perustuva menetelmä, jonka kerrotaan kasvattavan motivaatiota, itsetuntoa, kestävyyttä ja keskittymistä. Näin yritys lupaa laihduttajalle paitsi hoikempaa ulkomuotoa myös henkistä ravintoa.

Xtravaganza suosittelee eri mittaisia ohjelmia ylipainon määrästä riippuen. Elämäntapaohjelman istunnot maksavat 69-99 euroa kuukaudelta. Näiden lisäksi laihduttaja voi ostaa franchise-yrittäjältä tuotteita, joiden hintatiedot eivät löydy yrityksen nettisivuilta.

CMS-kuntoklubien Easy Life

CMS-kuntoklubeilla on omat Easy Life -laihdutuskurssinsa. Easy Life lupaa sinun oppivan terveellisemmät ravinto- ja liikuntatavat.

Easy Life perustuu terveellisten ravinto- ja liikuntottumusten omaksumiseen ja pysyviin elintapamuutoksiin. Ohjelma opastaa sinua vähentämään kalorimäärää ja lisäämään maltillisesti liikuntaa.

Easy Life on ohjattu kurssi. Ryhmässä laihduttamisen tukena ovat erikoiskoulutetut liikunnan ja ravitsemuksen ammattilaiset. Laihdutusryhmän ohjelma kestää 26 viikkoa ja koostuu 18 tapaamisesta.

Easy Lifen verkkosivuilta ei löydy tietoa kurssin hintatasosta.

Light Life -ryhmät

Light Life -laihdutusryhmät kokoontuvat kuntokeskuksissa. Ohjaajan johdolla tapahtuva laihduttaminen ryhmässä on luonnollisesti maksullista. Verkkosivut eivät kerro kurssin hintaa, mutta pari vuotta vanhan lehtijutun perusteella se lienee noin 65-100 euroa kuukaudessa.

Light Life -konsepti koostuu paitsi ryhmätapaamisista ja ohjauksesta myös Allevon VLCD-ateriavalmisteista. Nettisivuilta ei tässäkään tapauksessa käy ilmi, kuinka suuri osa laihdutusbisneksestä muodostuu oheistuotteiden myynnistä.

Onko sinulla kokemuksia ryhmässä laihduttamisesta? Suosittelisitko omaa laihdutusryhmääsi muille lukijoille?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!