Ateriankorvikkeet auttavat sinut eroon liikakiloista!

Kaupoissa on myynnissä monia erilaisia ateriakorvikkeita, joiden avulla on helppo rajoittaa päivän kalorimäärä alhaiseksi. Niiden avulla laihduttaminen onnistuu helposti ja nopeasti.

Moni dieetti epäonnistuu siksi, että laihduttaja ei pysy perillä päivän mittaan saamastaan kalorimäärästä. Ravintoloiden lounaslistoilla ei yleensä kerrota, kuinka paljon energiaa ateria sisältää. Kaikkein pahimpia ovat tietysti noutopöytälounaat, joissa aterioivan on vaikea välttää ylimääräisiin herkkuihin sortumista.

Kalorimäärän arviointi on hankalaa

Sama pätee myös pastan ja riisin kaltaisiin vatsantäytteisiin. Pastaa on helppo syödä tarpeettoman paljon, ilman että on minkäänlaista käsitystä syödyn ruuan määrästä.

Yksi tapa ratkaista ongelma on syödä mahdollisimman paljon itse tehtyjä aterioita, joiden energiasisältö on mahdollista laskea tarkoin. Tästä aiheutuu tietysti ylimääräistä töitä.

Toinen vaihtoehto on syödä ateriaksi hiukan yksitoikkoisia mutta selkeästi mitattavia annoksia. Esimerkiksi tonnikala- tai papupurkillisen kalorimäärä pysyy mainiosti pienenä. Purkkiruuan lisäksi hedelmät, kananmunat ja muut selkeästi laskettavissa olevat yksittäiset ruoka-aineet ovat laihduttajan kannalta helppoja.

Ateriavalmisteet auttavat pitämään kalorit kurissa

Kolmas tapa säädellä päivän energiasaantia on ateriakorvikkeiden syöminen. Markkinoilla on useita erilaisia ateriakorvikkeita, joilla voit korvata osan päivän aterioista.

Jos haluat noudattaa parin viikon ajan erittäin niukkanergistä ketoosidieettiä, onnistuu sekin mainiosti ateriakorvikkeiden avulla.

Suomessa suosituimpia ateriakorvikkeita ovat:

  • Nutrilet
  • Naturdiet
  • Allevo
  • ACKD.

Näitä myydään esimerkiksi verkkokaupoissa, apteekeissa ja hyvinvarustelluissa elintarvikeliikkeissä.

Kaupalliset dieettiohjelmat

Näiden yleisesti myytävien ateriankorvikkeiden lisäksi varsinkin maailmalla tunnetaan erilaisia laihduttajille suunnattuja ateriankorvikkeita, joita myydään ainoastaan osana jotakin tiettyä laihdutusohjelmaa.

Suomessa näistä tunnetuin ja suosituin on Cambridgen dieetti, joka on saanut varsinkin tänän vuonna huomattavasti julkisuutta iltapäivä- ja naistenlehdissä.

Maistuva ateriankorvike on paras ateriavalmiste

On tärkeää, että löydät omille makunystyröillesi sopivat ateriavalmisteet, jotta noudatat säntillisesti suunnittelemaasi kevennettyä ruokavaliota. Mikäli nutraaminen alkaa maistua jauhopussilta, epäonnistuu dieetti varmasti. Mikään ei tietenkään estä yhdistämästä eri valmistajien ateriakorvikkeita — kunhan lasket vain päivän kalorimäärät itse yhteen.

Esimerkiksi ACKD Easy Diet -ohjelman ateriavalmisteet sisältävät kaikki elimistölle välttämättömät vitamiinit, kivennäis- ja hivennäisaineet. Kuitenkin päivän kolme pussia sisältää yhteensä vain noin 500 kcal.

Viidensadan kalorin erittäin niukkanerginen dieetti ei tietenkään sovi pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Ateriavalmistetta voi tietysti käyttää myös pitkäjänteisen painonhallinnan apuna, kun korvaa vaikkapa päivän lounaan tällaisella kevytaterialla. Silloin päivän kokonaiskalorimäärä pysyy helposti kurissa.

Oletko kokeillut ateriakorvikkeita osana laihduttamista? Maistuivatko ne, vai siirryitkö nopeasti takaisin “oikeaan ruokaan”?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!