Luontaistuotteet ja laihduttaminen: vähän tuloksia kalliilla

Verkko on väärällään sivustoja, jotka myyvät laihduttajalle erilaisia luontaistuotteita. Nämä laihdutusvalmisteet lupaavat sinulle uskomattomia tuloksia, laihduttamisen pitäisi onnistua jopa ilman liikuntaa tai dieettiä.

Myös laihdutusvalmisteisiin pätee vanha sanonta: jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se tuskin on totta.

Ylipainon kanssa kamppaillessasi tämä saattaa unohtua helposti.

Epäilyttävä acai-laastari

Sen vuoksi monet ovat testanneet esimerkiksi Etelä-Amerikasta peräisin olevan acai-marjan käyttämistä laihduttamisen tukena. Acai-marjaa markkinoidaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa varsinkin laihduttajalle sopivana luontaistuotteena.

Useimmiten acai-marja myydään pillereinä, mehuna tai juomajauheena. Nämä saattavat ainakin teoriassa tukea laihduttamista, sisältäähän acai-marja runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä välttämättömiä omega-rasvahappoja.

Huijausvarotin näyttää kuitenkin korkeita lukemia viimeistään siinä vaiheessa, kun puheeksi tulevat acai-laastarit. Acai-laastareiden kerrotaan sisältävän marjauutetta, joka imeytyy elimistöön samalla tapaa kuin nikotiini nikotiinilaastarista.

Laihdutusvalmiste- ja luontaistuotekauppiaat kehuvatkin, että näin acai auttaa laihtumaan vaivatta — ilman liikuntaa tai dieettiä.

Laihdutusvalmisteet ja luontaistuotteet lupaavat paljon.

Paljon lupaavat yrttivalmisteet

Osa laihduttajan luontaistuotteista sisältää eksoottisia hedelmiä, toiset taas perustuvat lähinnä tavanomaisiin yrtteihin ja mausteisiin. Tähän sarjaan kuuluu esimerkiksi Removyl.

Removyl on ravintolisä, joka sisältää pelkästään yrttejä. Siten se houkuttelee erityisesti luontaistuotteita muutenkin käyttäviä, ylipainosta eroon pyrkiviä kuluttajia.

Näistäkään luontaistuotteista tuskin on mitään suoranaista apua laihduttajan kannalta. Ne voivat tietysti toimia uskon vahvistuksena: jos kalliit laihdutuspillerit auttavat muistuttamaan dieetistä, saattaa laihduttaja syödä tavallista vähemmän.

VLCD-valmisteet tehoavat varmasti

Sen sijaan niinsanotut VLCD-valmisteet, normaalin aterian sijaan syötävät vähäenergiset ateriankorvikkeet tehoavat varmasti.

Ateriankorvikkeet täyttävät vatsasi, mutta sisältävät vain vähän energiaa. Sen vuoksi ne pitävät nälkää kohtuullisen hyvin, mikä vähentää houkutusta napsia ylimääräisiä välipaloja.

Ateriankorvikkeilla voit korvata dieetinomaisesti kaikki ateriat esimerkiksi viikon tai kahden viikon ajan. Silloin päivän energiansaanniksi muodostuu usein vain 700-800 kcal, mikä riittää varmasti pudottamaan painoa tehokkaasti.

Toisaalta ateriankorvikkeet sopivat myös esimerkiksi lounaan korvikkeeksi: kun yksi päivän potentiaalisesti runsasenerginen ateria korvataan 100-200 kcal ateriankorvikkeella, vähenee päivän energiansaanti usein riittävästi pitämään painon kurissa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!