7 laihdutusvinkkiä jotka tekevät laihduttamisesta helppoa

Laihduttaminen on helpompaa, kun käytät apunasi erilaisia nyrkkisääntöjä. Seuraavat laihdutusvinkit vinkkiä auttavat sinua laihtumaan – riippumatta siitä, mitä dieettiä noudatat!

Useimmat dieettioppaat koostuvat tarkoista ohjeista ja valmiista resepteistä. Niiden avulla päivittäinen kalorimäärä pysyy kurissa, ja laihduttaminen muuttuu rutiiniksi. Rutiinit taas auttavat sinua noudattamaan dieettiä ja sen ansiosta laihtumaan.

Tarkkojen ohjeiden lisäksi sinun on hyvä muistaa seuraavat ohjeet, joiden avulla laihduttaminen onnistuu varmasti!

1. Juo runsaasti vettä

Kaikki dieetit suosittelevat juomaan runsaasti vettä. Riippumatta siitä, oletko valinnut karppaamisen, zone-dieetin tai perinteisiin ravitsemusohjeisiin perustuvan laihduttamisen, sinun tulisi juoda ainakin kahdeksan lasillista vettä joka päivä.

2. Vältä nälkää

Nälkä on laihduttajan vihollinen. Syö sen vuoksi päivittäin kolme ateriaa (aamiainen, lounas ja päivällinen) sekä kaksi kevyttä välipalaa.

Jos et näe nälkää, roskaruuan ja ahmimisen houkutus pysyy kurissa.

3. Täydennä ruokavaliota vitamiineilla ja hivenaineilla

Laihduttaessasi et välttämättä saa kaikkia elimistösi tarvitsemia ravintoaineita ruokavaliostasi. Sen vuoksi ruokavaliota on hyvä täydentää monivitamiinilla ja hivenaineilla.

4. Syö proteiineja

Proteiinit pitävät nälkää pelkkää kasvisruokaa paremmin etäällä. Sen vuoksi vähärasvaiset proteiinit sopivat hyvin mihin tahansa dieettiin.

Esimerkiksi lounassalaattiin voit mainiosti lisätä kananrintaa tai vaikkapa lohta. Se auttaa sinua pysymään kylläisenä pidempään kuin pelkkä salaatti.

5. Syö runsaasti kasviksia

Kasvikset sisältävät vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja ja vettä. Sen vuoksi on hyvä muistaa perinteisen lautasmallin opetus: täytä puolet lautasesta kasviksilla.

6. Vältä houkutuksia

Laihduttaminen ei ole helppoa. Siitä on turha tehdä vaikeampaa aterioimalla säännöllisesti esimerkiksi buffet-lounasravintoloissa.

Buffetit houkuttelevat sinut syömään enemmän kuin mitä tarvitset. Kun voit hakea ruokaa lisää, sinun on vaikea hahmottaa, paljonko oikeint ulikaan syötyä.

7. Muista liikunta

Pelkkä aterioiden keventäminen tuottaa sekin tulosta. Vielä varmemmin ja nopeamin laihdut, kun aloitat liikuntaharrastuksen.

Lisäksi liikunta parantaa mielialaasi ja terveydentilaasi. Siksi liikuntaharrastusta kannattaa jatkaa myös tavoitepainon saavuttamisen jälkeen.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!