Intervallitreeni polttaa rasvaa tehokkaasti

Laihduttamisesta, dieeteistä ja vartalon kiinteyttämisestä on liikkeellä paljon tietoa ja uskomuksia. Vanhat tiedot eivät välttämättä pidä paikkaansa, minkä vuoksi sinunkin kannattaa tuoda tietosi 2010-luvulle!

Intervalliharjoittelu on matalaa sykettä tehokkaampi

Vanhan opin mukaan matalalla sykkeellä tehdyt liikuntatreenit ovat tehokkaimpia rasvan polttamisessa. Kuitenkin käytännössä monet havaitsivat, ettei kevyillä harjoituksilla ollut toivottua vaikutusta — kilot eivät karisseet, eikä rasva muuttunut lihaksiksi.

Intervallitreenit ovatkin selvästi matalasykkeisiä treenejä tehokkaampi tapa polttaa rasvaa. Tämä on havaittu myös tieteellisissä tutkimuksissa, jotka osoittavat rasvanpolton olevan tehokkainta silloin, kun sydämen syke on noin 70-75 % maksimisykkeestä.

Tätä korkeammassa rasituksessa rasvan palaminen vähenee, ja elimistö alkaa kuluttaa hiilihydraatteja. Erittäin raskaassa treenissä, kun sydämen syke on noin 90 % maksimista, rasvan kuluminen vähenee entisestään.

Rasva palaa intervalliharjoittelun väliajoilla

Ilmeisesti intervallitreenin teho perustuu siihen, että rasvaa palaa sekä treenin aikana että vielä treenin jälkeen. Tällöin elimistösi ottaa tarvitsemansa energian kehosi rasvavarastoista.

Lisäksi intervalliharjoittelu lisää verenkierrossa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa nopeuttavien hormonien määrää.

Kunto kohenee intervallitreenin avulla

Rasvanpolton lisäksi intervallitreenit ovat mainio apu kunnon kohottamisessa. Ne ovat paras tapa kehittää hapenottokykyä, joka on tärkeä kunnon mittari — onkin havaittu, että intervallitreeneissä kuntosi kohoaa muita menetelmiä nopeammin.

Tästä huolimatta sekä laihduttajan että kunnonkohottajan kannattaa yhdistää ohjelmaansa intervallitreenien lisäksi myös rauhallisempia, matalasykkeisiä treenejä. Se auttaa välttämään ylirasitusta ja antaa kehollesi aikaa palautua intervallitreenien rasituksesta.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!