Laihdutusvinkit kesäksi: 5 helppoa vinkkiä keventäjälle

Kesällä on helppo keventää. Kasvikset, marjat ja hedelmät ovat parhaimmillaan — silloin laihduttaminen maistuu hyvältä!

Tänä vuonna helteet ovat olleet vähissä. Siitä huolimatta monen on vaikea noudattaa kesällä terveellistä ruokavaliota, vaikka keventäminen on kesällä edullisempaa ja helpompaa kuin esimerkiksi uudenvuoden jälkeisinä viikkoina.

Marjat ja kasvikset auttavat keventämään

Paras tapa keventää onkin lisätä kauden tuoreiden kasvisten ja marjojen osuutta ruokavaliossa. Jätä banaanit, omenat ja appelsiinit odottamaan syystalven synkkiä päiviä: kesällä saat nauttia melonista, kurkusta, tomaatista, kesäkurpitsasta ja kotimaisista marjoista.

Ne ovat kesällä edullisempia kuin syksyllä, talvesta puhumattakaan. Lisäksi ne maistuvat nyt paremmalta kuin talvella, jolloin marjat ja kasvikset täytyy tuottaa kaukaa ulkomailta.
Valokuvassa kolme vadelmaa.

Lisäksi kasvisten valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Usein pelkkä pesu ja pilkkominen riittää, toisinaan nopea kypsentäminen piristää makua ja tuo vaihtelua.

Kun noudatat seuraavaa viittä helppoa vinkkiä, ei sinun tarvitse syksyllä miettiä, kuinka pääsisit eroon kesäkiloista!

  1. Kylmät keitot. Kylmät keitot ovat kesäkuumalla parasta mahdollista kevennysruokaa. Esimerkiksi jugurtista, jäävedestä ja kurkusta saa mainion kylmän kesäkeiton pelkällä suolalla, mintulla ja valkosipulilla maustamalla. Espanjalainen gazpacho on toinen mainio kylmä keitto.
  2. Vesimeloni virkistää ja sisältää vain vähän kaloreita. Samalla se täyttää vatsaa ja sisältää runsaasti tarpeellista vettä.
  3. Grillaa kevyesti. Grillaus kuuluu monen suomalaisen kesäohjelmaan. Grillaaminen onnistuu myös keveästi, kun korvaat makkarat ja rasvaiset ruhon osat kasviksilla, kalalla ja vähärasvaisilla lihoilla.
  4. Salaatit sopivat kesään — ja salaatin valmistaminen onnistuu keneltä tahansa. Muista vain vaihtaa valmiit salaattikastikkeet viinietikkaan ja pieneen loraukseen laadukasta oliiviöljyä.
  5. Hedelmäsalaatti on kesäinen jälkiruoka. Tuoreista hedelmistä ja marjoista rakennetut annokset ovat erinomaisia, kevyitä kesäjälkiruokia.

Ja lopuksi ylimääräinen, kuudes kevennysvinkki siltä varalta, että kesähelteet ja terassikausi olisivat vihdoin alkamassa: Vaihda osa terassijuomista alkoholittomiksi juomiksi. Vesi ja alkoholiton olut ovat keventäjän kesäjuomia!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!