Kävellen hoikaksi – 10000 askeleen päivätavoite avuksi

Suuri osa meistä nykyihmisistä istuu lähes koko päivän. Istumme kotona television edessä ja töissä tietokoneen ääressä. Työmatkat istumme autossa.

Ei ihme, että emme saa tarpeeksi liikuntaa.

Kävely on helpoin liikuntamuodoista: huonokuntoinenkin voi aloittaa liikuntaharrastuksen kävelystä. Todennäköisesti useimmilla meistä on myös kengät, jotka sopivat kävelyn aloittamiseksi.

Kävely on helppo aloittaa

Hyvän nyrkkisäännön mukaan tarvitsemme 10 000 askelta päivässä kunnon ylläpitämiseksi.

Esimerkiksi omiin työmatkoihini tarvitsen vain kaksi, kolmetuhatta askelta riippuen valitsemastani kulkuvälineestä.

Se ei vielä riitä mihinkään.
Valokuvassa kävelevä nainen.

Jos et vielä omista askelmittaria, olet todennäköisesti kiinnostunut tietämään kuinka pitkästä matkasta oikein on kysymys.

Askeleen pituus riippuu tietysti omasta pituudestasi. Pitkä ja pitkäraajainen harppoo samassa askelmäärässä lyhyttä pidemmän matkan.

Keskipituisella ihmisellä kymmenentuhatta askelta olisi kuitenkin noin kuusi, seitsemän kilometria. Matka voi tuntua pitkältä, mutta sitä ei tietenkään tarvitse kävellä kerralla.

Askelmittari auttaa tavoitteen saavuttamisessa

Usein mittaaminen auttaa tavoitteen saavuttamisessa, olipa kyse sitten bisneksestä tai liikunnasta.

Esimerkiksi uimahallissa minulla on tapana uida aina yhtä pitkä ajanjakso. Viikko viikolta huomaan uivani aina hiukan edellisviikkoa pidemmän matkan.

Kävelyn osalta askelmittarin hankkiminen helpottaa huomattavasti oman tavoitteen toteutumista ja sen seuraamista.

Usein jo pelkkä mittaamisen aloittaminen saa sinut kiinnittämään huomiota askelmäärään.

Toisille tästä tulee lähes pakkomielle. Jos viikon tavoitteesta puuttuu vielä muutama tuhat askelta, on lähdettävä ylimääräiselle kävelylenkille.

Älypuhelimeen saa halvan askelmittarin

Itse en ostanut erillistä askelmittaria. Kuljenhan jo nyt kaiket päivät iPhone taskussani, ja siihen saa mainioita askelmittariohjelmistoja.

Älypuhelimet osaavat jopa tallentaa askelmäärät verkkosivustolle, johon olet rekisteröitynyt. Sen helpompaa kymmenentuhannen askeleen tavoitteen seuraaminen ei voi olla!

Paljonko 10000 askelta kuluttaa kaloreita?

Laihduttajaa tietysti kiinnostaa sekin, paljonko tämä varsin kohtuullinen askeltavoite kuluttaa kaloreita.

Kävelyn kuluttama kalorimäärä riippuu tietysti painostasi. Mitä painavampi olet tällä hetkellä, sitä enemmän lihaksesi joutuvat ponnistelemaan kävellessäsi.

Noin 70-kiloiselta tämä kävelymäärä kuluttaa vain noin 300 kcal. Määrä ei ehkä tunnu kovin suurelta, eikä se sitä olekaan.

Kuitenkin jo kolmessa viikossa tämä noin tunnin päivittäinen kävely pudottaa kilon vyötäröltä!

Jos tarkoituksesi on kuitenkin painonhallinnan sijaan aktiivisesti pudottaa painoa, kannattaa 10000 askeleen määrää kasvattaa kunnon kohentuessa ainakin 15000 päivittäiseen askeleeseen. Silloin kaloreita kuluu enemmän, ja kilot karisevat jo vauhdikkaasti.

Askelmittari maksaa halvimmillaan muutamiakymmeniä euroja. Applen iPhone-puhelimeen saa yksinkertaisen askelmittarisovelluksen jopa ilmaiseksi.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!