Onko kahvi syy ylipainoosi?

kahvikuppi

Kahvin ja kofeiinin terveysvaikutuksista kiistellään paljon. Kahvi saattaa kuitenkin ylläpitää ylipainoasi — kahvilakko saattaa siis auttaa laihduttajaa!

En usko olevani varsinaisesti riippuvainen kofeiinista.

Saatan kuitenkin olla hyvinkin väärässä, sillä en ole koskaan edes yrittänyt luopua kahvista. En siis tiedä, onnistuisiko kofeiiniton elämäntapa minulta helposti vai ei.

Ehkä painonhallinta ja laihduttaminen onnistuisi minulta helpommin, jos luopuisin kahvista. Näin ainakin monet verkon laihdutusspesialistit antavat ymmärtää.

Heidän mukaansa kofeiini lisää ruokahalua, mikä vaikeuttaa dieetin noudattamista. Vaikka aamulla laihduttaminen tuntuu hyvältä ajatukselta, aamukahvi ja työpaikalla nautitut kahvimukilliset saavat vatsan kurnimaan lounasaikaan mennessä.

Kofeiini lisää stressiä

Kofeiini vaikuttaa myös stressitasoon. Kofeiini voi esimerkiksi nostaa elimistön kortisolitasoa. Kortisoli voi vahvistaa ahdistuksen ja vihan kaltaisia tunteita sekä johtaa alakuloisuuteen.

Nämä tunteet vaikuttavat tietysti ruokailutottumuksiin. Alakuloinen etsii helposti lohtua rasvaisesta tai makeasta ruuasta, mikä näkyy helposti vyötäröllä.

 

Kahvi piristää ilman kaloreita

Tietysti kahvilla on myös myönteisiä piirteitä: mustana ja sokeritta nautittu kahvi ei sisällö juurikaan kaloreita. Piristävä kofeiini pitää laihduttajan energisenä. Joidenkin mukaan kahvi auttaa myös pitämään ruokahalun kurissa.

Selkeää vastausta ei löydy

Selkeää vastausta kahvin sopimisesta laihduttajalle ei tunnu löytyvän.

Tutkijat eivät ole löytäneet selvää osoitusta siitä, että kahvi auttaisi laihtumaan. Sen sijaan on löydetty lievää tukea ajatukselle,e ttä kahvi voisi olla jopa haitaksi laihduttamisen kannalta.

Loppujen lopuksi tärkeintä taitaa olla se, kuinka paljon pidät kahvista. Jos nautit kahvista, muodostuu pari kupillista kahvia tuskin laihduttamisen esteeksi.

Toisaalta jos sinulle kahvissa maku on tärkeintä, kannattaa sinun varmasti kokeilla kofeiinitonta kahvia. Silloin et menetä mitään, mutta saatat onnistua laihduttamaan aikaisempaa tehokkaammin!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!