Greippi ja laihdutus: 800 kalorin ja 12 päivän greippidieetti

Greippidieetti on nopea pikadieetti, jonka sukulaisia esimerkiksi lentoemäntädieetti ja ananasdieetti ovat. Dieetti sisältää runsaasti greippiä ja rajaa päivän energiamäärän 800 kaloriin. Laihdutus saa hyvän startin greippidieetillä!

Jos laihduttaminen on ollut sinulle hankalaa, saattaa selkeitä sääntöjä antava dieetti olla sinulle sopiva menetelmä laihtua. Greippidieetti on juuri tällainen valmiiksi mietitty dieetti, jossa syödään runsaasti greippiä.

Greippidieetti sallii vain tietyt ruoka-aineet

Greippidieetti määrää syömään puolikkaan greipin ennen jokaista ateriaa. Vaihtoehtoisesti voit juoda lasillisen makeuttamatonta greippimehua. Greippi sisältää runsaasti kuituja ja vitamiineja, joten se täyttää vatsaa ja sisältää myös laihduttajan tarvitsemia ravintoaineita.

Dieetin aikana sallittuja ruoka-aineita ovat: punasipuli, paprika, retiisi, parsakaali, kurkku, porkkanat, kevätsipulit, pinaatti, kaali, tomaatti, vihreät pavut, salaatti, majoneesi, juustot, salattikastike ja vihreät kasvikset. Lisäksi saat syödä päivittäin muutaman pähkinän.

Greippidieetin kuluessa kiellettyjä ruoka-aineita taas ovat: sipuli, peruna, selleri, herneet, pavut, vilja, maissi, tärkkelyspitoiset kasvikset, hedelmät sekä rasvattomat ja vähärasvaiset salaattikastikkeet.

Näillä ruoka-aineilla laihdut viikossa viisi kiloa, ilman että näkisit nälkää. Tämä onnistuu, koska voit syödä kolme ateriaa päivässä ja iltapalan ennen nukkumaan menoa.

12 päivän laihdutus

Greippidieetti sisältää vain 800 kcal päivässä. Tämä onnistuu, kun ateriat ovat erittäin kevyitä.

Aamiainen: puolikas greippi, yksi kupillinen mustaa kahvia tai teetä. Lisäksi voit syödä kaksi kananmunaa ja kaksi siivua pekonia.

Lounas: puolikas greippi ja kaksi kananmunaa. Lisukkeeksi syöt kurkku-tomaatti-salaattia, jonka maustat viinietikalla, sitruunamehulla ja yrteillä. Jälkiruoaksi kuppi mustaa kahvia tai teetä.

Illallinen: Alkupalaksi puolikas greippi. Pääruoaksi lihaa (kanaa, kinkkua, tai nautaa). Lisukkeeksi punaisia tai vihreitä kasviksia ja salaattia. Mausta viinietikalla, sitruunalla ja yrteillä. Jälkiruoaksi voit nauttia kupillisen mustaa kahvia tai teetä.

Ateriat vaikuttavat varmasti turhan kevyiltä. Voit kuitenkin syödä itsesi kylläiseksi, sillä saat syödä kasviksia niin paljon kuin haluat. Halutessasi voit myös keittää kasviksia ja maustaa ne voilla.

Iltapala: lasillinen maitoa tai tomaattimehua.

Muista juoda runsaasti vettä

Näin kevyet ateriat saattavat jättää sinut nälkäiseksi. Nälkä kuitenkin helpottuu, kun juot ainakin kahdeksan lasillista vettä joka päivä.

Sen sijaan sinun pitää rajoittaa kahvin ja teen juomista. Juo kahvia tai teetä vain aterian päätteeksi, ja aina vain yksi kupillinen.

Jälkiruoat, leipä, valkoiset kasvikset ja peruna ovat kokonaan kiellettyjä tässä dieetissä.

Greipissä on runsaasti C-vitamiinia. Lisäksi se on hyvä raudan, kalsiumin ja muiden mineraalien lähde. Laihduttajalle greippi sopii erityisen hyvin siksi, että siinä on paljon kuituja mutta vain vähän kaloreita.

Lopeta greippidieetti 12 päivän jälkeen

Greippidieetti ei ole pitkän päälle terveellinen ruokavalio. 800 kalorin dieetti sisältää liian vähän energiaa, ja kieltää monet terveelliset ruoka-aineet. Sen vuoksi greippidieettiä ei pidä pitkittää ainakaan 12 päivää pidemmäksi. Greippidieetti sopii laihduttamisen starttiin, mutta ei osaksi pysyvää painonhallintaa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!