EU: Glucomannan-kuitu auttaa laihtumaan (tämä laihdusvinkki toimii!)

Glucomannan-kuitua saadaan konjac-kasvin juuresta. EU:n tuoreen päätöksen mukaan glucomannan-kuitua saa markkinoida laihduttavana elintarvikkeena.

Usein mainostettavien laihdutusvalmisteiden terveysvaikutukset ovat kyseenalaisia. Varsinkin verkossa myytävät laihdutusvalmisteet esitellään usein lääkkeenomaisesti vaikuttavina tuotteina, vaikka näyttö niiden vaikutuksesta on vähintään kyseenalainen.

Sen sijaan konjac-kasvin juuresta saatava glucomannan-kuitu auttaa tutkitusti laihtumaan — ja nyt sitä myydään myös Suomessa!

Toukokuun lopulla 2012 EU:n parlamentti käsitteli elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) selvityksen glucomannan-kuidun terveysvaikutuksista. Lausunto hyväksyttiin 25.5., ja säädös astuu kaikissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa voimaan 14.6.

Vahvaa tukea glucomannan-kuidun terveysväitteille

EFSA edellyttää erittäin vahvaa tieteellistä näyttöä, jotta elintarvikkeen terveysväittämä hyväksytään.

Nyt hyväksytyn päätöksen mukaan glucomannan auttaa laihtumaan, kun se tukee vähäenergistä ruokavaliota. Kyse ei siis ole ihmelääkkeestä, joka sinällään saisi painon putoamaan — sen sijaan kyse on erinomaisesta tuesta, kun haluat laihtua aikaisempaa helpommin.

Glucomannan-kuidun vaikutus perustuu siihen, että kuidut turpoavat vatsassa kooltaan noin 300-kertaiseksi. Sen ansiosta vatsa tuntuu täydeltä, eikä laihduttaja enää kaipaa yhtä paljon ruokaa.

Glucomannan alentaa kolesterolia

EFSA hyväksyi toisenkin glucomannan-kuidun terveysväitteen: se alentaa veren kolesteroliarvoja. Korkea kolesteroli on tunnetusti merkittävä terveysriski. Siitä kärsivät usein varsinkin ylipainoiset.

– Kysymys ei ole ihmekuidusta, joka vie kilot mennessään. Konjac-glucomannan-kuitu tarjoaa ylipainoiselle, pysyvää laihtumista tavoittelevalle uuden tehokkaan työvälineen ja tuen matkalla kohti terveellisempää ravitsemusta ja pysyviä elintapojen muutoksia. Korkealaatuinen, elintarvikkeeksi luokiteltu glucomannan-tuote valmistetaan vain puhtaimmista raaka-aineista, kertoo glucomannan-tuotteita maahantuovan Mezina Oy:n toimitusjohtaja Lissu Suursalmi.

Glucomannan on kaiken kaikkiaan erittäin lupaava uutuus laihdutusvalmisteiden monenkirjavilla markkinoilla: reseptivapaa ja tutkitusti tehokas luonnontuote löytää varmasti kuluttajat myös Suomessa.

Esimerkiksi GlucoDiet-laihdutusvalmiste sisältää glucomannan-kuitua. GlucoDiet-valmisteen voit tilata nyt myös nettikaupasta!!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!