Dukan-dieetti alkaa hiilarittomalla hyökkäyksellä

Lääketieteen tohtori Pierre Dukan kehitti nimeään kantavan dieetin, joka on tällä hetkellä suosituimpia vähähiilihydraattisen ruokavalion muotoja. Dukan-dieetti alkaa erittäin proteiinipainotteisella hyökkäyksellä.

Useimmat muodikkaat vähähiilihydraattiset dieetit käynnistyvät erittäin vähähiilarisella alkuvaiheella. Tämä koskee myös Dukanin dieettiä: sen aloittaa 5-10 päivää kestävä hyökkäys kohti vähähiilarista elämäntapaa.

Dukanin hyökkäys totuttaa sinut uuteen elämäntapaan

Dukanin hyökkäyksen tarkoituksena on totuttaa sinut uuteen, terveellisempään tapaan ruokailla ja nauttia ruuasta. Useimmat Dukanin dieetin noudattajat laihtuvat dieetin ensimmäisessä vaiheessa kaikkein eniten — elimistön tottuessa uudenlaiseen ravintokoostumukseen laihtuminen hidastuu.

Dieetin ensimmäiset päivät ovat aina vaikeimpia. Jos tavoitteenasi on laihtuminen, kamppailet todennäköisesti nälkää vastaan. Lisäksi voit kärsiä henkisestä, kenties jopa fyysisestä makeanhimosta. Jotkut saattavat kärsiä peräti sokeri- tai suklaariippuvuudesta.

Sen vuoksi Dukanin dieetin alussa on hyvä pitää aina sallittuja välipaloja ulottuvilla. Silloin houkutusten välttäminen on helpompaa.

Kannattaa myös ruokailla säännöllisesti. Vähintään kolme runsasta ateriaa päivässä pitää nälän kaukana, jolloin vältät helposti kiusauksen tarttua hiilaripitoiseen välipalaan.

Dukanin hyökkäyksessä saat syödä niin paljon kuin haluat

Perinteisistä laihduttajan dieeteistä Dukan poikkeaa monin tavoin. Kun noudatat Dukan-dieettiä, sinun ei nimittäin tarvitse laskea sen paremmin pisteitä kuin kaloreitakaan. Saat syödä juuri niin paljon kuin haluat, kunhan ruoka-aineet kuuluvat dieetin sallimiin ruokiin.

Dukanin dieetin hyökkäysvaiheessa on tärkeää muistaa juoda tarpeeksi vettä. Päivän mittaan tulisi juoda ainakin puolitoista litraa vettä. Se on proteiinipitoisen dieetin aikana munuaisille erityisen edullista.

Lisäksi dieetti suosittelee sinua syömään puolitoista ruokalusikallista kauraleseitä joka päivä. Ne auttavat ruuansulatustasi toimimaan myös dieetin aikana.

Pierre Dukan suosittelee sinua ottamaan liikunnan osaksi arkeasi. Dukanin suosittelema 20 minuutin päivittäinen kävely tuntuu tosin melko vähäiseltä määrältä!
Valokuvassa viisi kananmunaa - sopivaa ruokaa Dukanin dieetin hyökkäykseen.

Sallitut ruoka-aineet

Sallittuja ruoka-aineita ovat:

  • vähärasvainen nauta, vasikka ja kani
  • kana ja kalkkuna (jätä nahka syömättä)
  • vähärasvainen kinkku
  • naudan, vasikan ja broilerin maksa
  • kala (ei öljyyn tai kastikkeeseen säilöttynä)
  • äyriäiset ja merenelävät
  • kaksi kananmunaa päivässä
  • vähärasvaiset maitotuotteet
  • makeutusaineet, viinietikka, sinappi, yrtit, valkosipuli, sitruunamehu ja ketsuppi

Dukanin hyökkäys sallii valitettavan harvoja ruoka-aineita. Toisaalta hyökkäys päättyy nopeasti, ja jo dieetin toisella viikolla alkaa kruisailu ja ruokavalion monipuolistaminen.

Toiselle viikolle päästessäsi olet jo varmasti tottunut lihapitoiseen ruokavalioon. Painosi on alkanut pudota vauhdilla, ja luottamuksesi Dukanin dieettiä kohtaan on vahvistunut!

Oletko kokeillut Dukanin dieettiä? Kuinka hyökkäys onnistui sinulta?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!