Tehokas painonpudotus onnistuu suunnitelmaa noudattamalla

Tiedätkö, että sinun pitäisi pudottaa painoasi? Onko sinulla vain epämääräinen ajatus tavoitteestasi ja sen saavuttamisesta? Silloin painonpudotus tuntuu varmasti hankalalta.

Paljon helpommin painonpudotus onnistuu, kun:

  • asetat itsellesi realistisen tavoitteen ja
  • realistisen aikataulun
  • sekä teet suunnitelman tavoitteen toteuttamiseksi.

Silloin epämääräinen ajatus hoikemmasta minästä ja terveellisemmästä elämästä alkaa muuttua toteuttamiskelpoiseksi suunnitelmaksi.
vuoristossa

Aseta itsellesi realistinen tavoitepaino

Usein meillä on ajatus siitä, minkälainen olisi ihanteellinen painomme. Voit tietysti arvioida tavoitepainon käyttämällä apunasi painoindeksiä. Jos liikakiloja on ehtinyt kertyä vyötärölle vuosien varrella kovin monta kiloa, tuntuu tavoitepaino helposti mahdottomalta.

Sen vuoksi realistiset välitavoitteet tekevät painonpudotuksen toteuttamisesta hallittavampaa ja helpompaa. Jos tavoittelet 25 kg painonpudotusta, kannattaa se jakaa vaikkapa 5 kg etapeiksi. 5 kiloa ei enää tunnu lainkaan yhtä utopistiselta tavoitteelta kuin 25 kiloa!

Realistinen aikataulu tekee tavoitteesta saavutettavan

Aivan yhtä tärkeää on valita realistinen aikataulu painonpudotukselle. 25 kiloa on turha kuvitella karistavansa vyötäröltä kuukaudessa tai parissa – vaikka se suurimmilta pudottajilta saattaisi onnistuakin.

Sen sijaan 5 kg kuukaudessa on jo hyvinkin realistinen rytmi laihduttamiselle, jos kiloja on karttunut vatsan seudulle runsaasti.

Jos viisi kiloa tuntuu kovalta, voit tietysti jakaa sen kiloksi viikkoa kohden. Näin 25 kg on muuttunut huomattavasti helpommin hallittaviksi kiloiksi!

Tee suunnitelma ja noudata sitä!

Seuraavaksi sinun on ratkaistava, millä tavalla haluat pudottaa painoasi.

Tähän on tietysti vain kaksi menetelmää:

  • syöt aikaisempaa vähemmän kaloreita
  • kulutat aikaisempaa enemmän kaloreita liikkumalla.

Käytännössä suunnitelman tekeminen ja siinä pysyminen on monille hankalaa. Sen vuoksi valmiit dieetit ja laihdutusohjelmat ovat nykyään suosittuja. Vaikkapa Cambdridgen ohjelman noudattaminen ohjattuna voi olla paljon helpompaa kuin omin päin laihduttaminen. Siksi valmiita laihdutusohjelmia ei suinkaan kannata väheksyä.

Parhaan tuloksen saat, kun yhdistät ruokavalion muutoksen aikaisempaa liikunnallisempaan elämäntapaan. Silloin painosi putoaa varmasti – ja tavoitepainosi on muutamassa kuukaudessa todellisuutta!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!